Reiniging Vetdamp afzuigsysteem

Het reinigen van vetdampafzuigsystemen is één van onze specialiteiten. Vet is zeer brandbaar en kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Door het uitvoeren van reinigingen wordt de brandveiligheid verbeterd en voorkomt u problemen. Wij reinigen afzuigmotoren, luchtbehandelingskasten en afzuigkappen én vervangen de filters. 

Door bakken of frituren kan er vet ophoping in de vetafzuigkanalen ontstaan. Daarnaast en nog belangrijker is dat vet zeer brandbaar is. Als het in contact komt met een vlam of bij hoge hitte, dan kan er brand ontstaan in de vetkanalen. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen die u wilt vermijden. Door uw vetkanalen te laten reinigen voorkomt u problemen en verbetert de brandveiligheid.

Met het gebruik van geavanceerde borstelmachines en speciale reinigingsmiddelen wordt het vet verwijderd. Hoe vervuilder de vetkanalen, des te intensiever er gereinigd moeten worden.

De voordelen 

  • Verhoogt de brandveiligheid.
  • Optimale hygiëne
  • Voldoet aan uw polisvoorwaarden. 
  • Verwijdert stankoverlast
  • Verbetert en/of behoudt de capaciteit van de afzuigsysteem

Verzekeraars

Het periodiek reinigen van vetkanalen is wettelijk niet verplicht, maar veel verzekeraars eisen in hun polisvoorwaarden dat er een inspectie en/of reiniging plaatsvindt minimaal één keer per jaar. In de horeca met wok en/of grill kunnen deze eisen hoger liggen. Bijvoorbeeld dat er één keer per kwartaal de vetafzuigkanalen gereinigd moeten wordenWij leveren, na het reinigen van de vetkanalen, een certificaat met een fotorapportage waarmee u kunt aantonen bij uw verzekering dat de vetafzuigkanalen volgens de normen gereinigd zijn. 

Certificaat

Na een succesvolle reiniging ontvangt u een certificaat met de vervuilingsgraad voor en na de reiniging. U krijgt dan ook een foto rapportage van de voor en na situatie.